Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σύνθεση


ζωγραφικό έργο D. Huyn
Υπό την επήρεια ενός αλκοολούχου νυσταγμένου σούρουπου, ο αέρας στο ψηλοτάβανο δωμάτιο μύριζε γοητεία και μυστήριο.
Το  παράθυρο είχε θέα στο δρόμο κι αν έριχνε κανείς μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό θα έβλεπε το μεγάλο ξύλινο καβαλέτο να δεσπόζει στο χώρο.
Η κοπέλα με τα μακριά μαλλιά και τις ανακατεμένες σκέψεις λαγοκοιμόταν στην κόκκινη βελούδινη πολυθρόνα. Κάθε τόσο έτριβε το ύφασμα στο μπράτσο με τον αντίχειρα, ελπίζοντας αυτή η επαναλαμβανόμενη μονότονη κίνηση να της φέρει το βάθος του ύπνου που επιθυμούσε, όταν ένα δυνατό κορνάρισμα από έξω την τίναξε απότομα. Το μισοκοιμισμένο βλέμμα της αντίκρισε το λευκό τελάρο και για μια στιγμή  είδε να ζωγραφίζεται πάνω του όλη της η ζωή. 
Τι περίεργο.
Κάπου εκεί ανάμεσα στα πολυάριθμα σωληνάρια χρώματος, δίπλα στους βαμβακερούς μουσαμάδες, στα καθαρά πινέλα , στα προσχέδια και στα κάρβουνα κάτι είχε χάσει... Κάτι απροσδιόριστο αλλά γνώριμο, κάτι, αλλά τι;
Ύστερα νύχτωσε... 
Πάντα νυχτώνει...
Μέχρι να ξημερώσει η καινούργια μέρα κι όλα να πάρουν το συνηθισμένο τους περίγραμμα. Αυτό που δεν έχει ανάγκη  να το μετρήσει η βελόνα.
Είναι άραγε το φως που σβήνει το σκοτάδι ή το σκοτάδι που ανάβει το φως;


 Ε. Προκοπίου  "Κυπαρησία"110χ90
                                 (το ξέθαψα κάνοντας εκκαθάριση στο ταχυδρομείο μου...)


34 σχόλια:

  1. παντα κατι εχουμε χασει, αλλα και κατι αλλο εχουμε κερδισει..

    πολυ πολυ ομορφο κειμενο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι. Να ξέραμε τουλάχιστον αν το έπαθλο αξίζει τον κόπο...
      Σ΄ευχαριστώ πολύ :))

      Διαγραφή
  2. ας απαντήσω ποιητικά!.....προβληματίστηκα αρκετά..

    Δίχως φως δεν υπάρχουν σκιές,

    έγραφε θυμάμαι ένα σύνθημα

    στο μακό σου φανελάκι

    και ζωγραφίζαμε ολόγυρα λουλούδια,

    πουλιά, καρδιές και νότες.

    Συμφωνούσαμε

    πως ο κόσμος θα γίνει καλύτερος

    και η δική μας η γενιά

    νομίζαμε πως θα τον κάνει καλύτερο.

    Πιστεύαμε πως η γενιά μας

    θα καταργούσε τους πολέμους

    την πείνα και την εξαθλίωση .

    Τραγουδούσαμε την ειρήνη

    τον έρωτα και την ελευθερία.

    Γράφαμε συνθήματα στους τοίχους .

    Τότε . . . . . . . . . . .

    Τώρα . . . . . . . . . . . . . . .

    Τώρα, δε φταίνε οι σκιές

    που φαίνονται μεγάλες

    αλλά το φως που φεύγει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την ποιητική απάντηση, η οποία όπως γνωρίζεις δεν είναι απάντηση αλλά καινούργια ερώτηση...
      Είπαμε όμως, αγαπάμε τα ερωτηματικά, τότε, τώρα, πάντα...

      Διαγραφή
    2. μην ευχαριστείς!τέτοια δώρα είναι για να τα μοιραζόμαστε!
      το είχε πει ο Ελύτης..παραθέτω πάλι!
      Βέβαια υπάρχει το αίνιγμα. Βέβαια υπάρχει το μυστήριο. Αλλά το μυστήριο δεν είναι μια σκηνοθεσία που επωφελείται από τα παιχνίδια της σκιάς και του σκότους για να μας εντυπωσιάσει απλώς. Είναι αυτό που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο και μέσα στο απόλυτο φως. Είναι τότε που προσλαμβάνει την αίγλη εκείνη που ελκύει και που την ονομάζουμε ομορφιά. Την ομορφιά που είναι μια οδός –η μόνη ίσως οδός– προς το άγνωστο μέρος του εαυτού μας, προς αυτό που μας υπερβαίνει. Επειδή αυτό είναι στο βάθος η ποίηση......

      Διαγραφή
    3. Υπέροχα τα λέει ο Ελύτης, πως αλλιώς; Δύσκολο βέβαια σαν εγχείρημα καθώς για να ανακαλύψεις το απόλυτο φως πρέπει να έχεις συναντήσει το απόλυτο σκοτάδι, το δικό σου, των άλλων αλλά και του ταξιδιού που έχεις επιλέξει.
      (το νιώθω ότι έχεις προβληματιστεί...)

      Διαγραφή
    4. ωραία δε λες τίποτα!!το απόλυτο σκοτάδι..την εσωτερική κενότητα ίσως.
      αλλά και χωρίς αίνιγμα..ποτέ δεν μ άρεσε ο καθαρός ουρανός..η απόλυτη λευκότητα.
      είναι να μην προβληματιστείς..κόλλησα!μόνο τα νύχια μου δεν άρχισα να τρώω μπροστά από την οθόνη..

      Διαγραφή
    5. Στα σκοτάδια παραμονεύουν οι φόβοι μας, με κάτι νύχια τόσο μεγάλα...Ευτυχώς λοιπόν που δεν έφαγες τα δικά σου για να μπορείς να παλέψεις όταν χρειασθεί.
      Κι εγώ κόλλησα-αν δεν κολλήσω δεν γράφω έτσι κι αλλιώς, αλλά με το συγκεκριμένο κείμενο λίγο περισσότερο.

      Διαγραφή
    6. καλησπερα, να μπω απροσκλητος σε μια σχολιο-κουβεντα? Αν και συνηθως ετσι γινεται στα μπλογκς....και βαζω το σχολιο μου εδω σαν απαντηση!

      Ειδα το κειμενο σου Κ.Μερ , γοητευτικη παρουσιαση ενος θαυματος του παιχνιδιου φωτος-σκιας .Εξαλλου για πολλους η ζωγραφικη λανθασμενα δινει την εντυπωση πως σκιαζεις για να δωσεις σχημα.....ενω συμβαινει ακριβως το αντιθετο εσωθεν στον εγκεφαλο.....φωτιζεις για να δωσεις τον ογκο....!
      Φυση και θεση ο πολεμος του καλου με το κακο!Θεωρημα και σταση ζωης.Δεκτες και οι ανατροπες που εκπλησουν!

      Αλλα δεν θα σταθω μονο σ αυτο το(ωραιο κειμενο)....Βλεπω μια δηλωση του/της Φαντομας πως σου θετει ενα αινιγμα?!!! Πως δηλαδη, απο τα παιχνιδια του φωτος και της σκιας (και το γενικευει ενοοντας και την υπαρκτη ζωη και την τεχνη)προσλαμβανουμε την ομορφια ...και ελκυει αυτη η ομορφια ....λεει!Πως η ομορφια ειναι η μονη οδος προς την αγνωστη πλευρα του εαυτου μας!!!

      Και μενω εδω γιατι παρακατω δεν μπορω να δεχτω ουτε το αινιγμα ουτε την ομορφια τετοιας θεσης !
      Καταρχην δεν υπαρχει αινιγμα στο φως ή στο σκοταδι...ειναι πλασματικο το τι βλεπουμε και εξηγειται επιστημονικα, (ειναι οι προδιαγραφες στο ματι του ανθρωπου που τα βλεπει ετσι)Υποκειμενικα δε, φως ή σκοταδι εχουν την ιδια ακριβως απηχηση στην διαθεση μας αναλογα με την ψυχολογικη μας στιγμη ή θεωρηση!

      Λεγοντας οτι ειναι η μονη οδος, ακολουθοντας την ομορφια να βρισκουμε αυτο που μας υπερβαινει......

      πιστευω οτι αυτο που προτεινει ειναι παρομοιο με μια 80-αρα γρια που εχει παει για λιφτιγνκ και την κανανε κουκλαρα πλαστικη...... και συναντα η ερμη την υπαρβαση της ....αφου ειναι 80χρονων να μοιαζει με 20-αρα!!!!
      Αλλα προσπαθοντας να σωσει το αινιγμα λεει "η αγνωστη πλευρα του εαυτου μας".........
      και ερωτω τωρα εσενα αγαπητη Κμερ και τον Φαντομα αν περασει απο εδω....γιατι εχω μια απορια!!!!!
      ποιος σημερα εχει ακομα αγνωστο τον εαυτο του....και μιλω για ανθρωπους που καταθετουν βουνα "γραφης" και τομους "τεχνης"......και εχουν το σθενος και την πιγμη να μας τα παρουσουαζουν εδω, ποιος λεω απο αυτους δεν ξερει τον εαυτο του?
      Και ενίσταμαι οσο μπορω .....αν αυτο ειναι η ποιηση , αν αυτος ειναι ο ορισμος της ,αυριο το πρωϊ θα καταβασω ολες μου τις βιβλιοθηκες και θα τις καψω στο δρομο και θα βγαλω και φωτογραφια να σας τις δειξω να καιγονται......!!!! Δεν τα χρειαζομαι τα βιβλια τα συγγραματα τα χρονια που περασα μελετοντας......κι αλλα τοσα δημιουργοντας..........

      ειμαι ομορφος και εσωτερικα και εξωτερικα αρα ειμαι ποιητης !!!!

      και κανω την

      υπερβαση ρωτοντας εσας ποιητικα

      "ποιος θα μου αρνηθει την ποιηση "????

      Καλημερα αγαπητη μου Κμερ ,Μ αρεσει ο τροπος που γραφεις και το ξερεις.

      Σημειωση για αποφυγη παρανοησεων
      Καλοπροερετα παντα ρωτω και παρατηρω τον γυρω μου κοσμο....σεβομαι το κοπο και την ποιοτητα του καθε ανθρωπου που υποστηριζει την τεχνη του

      (δεν ειχα σκοπο να θιξω κανεναν αν θηχτηκατε καπου ζητω συγνωμη απο εσενα και τον Φαντομα )

      και παλι καλη σας μερα!!!

      Διαγραφή
    7. Is Sallos
      Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω πέρα από το κείμενο της "σύνθεσης". Αν αυτό λειτουργεί σαν σπίθα για διάλογο διαφωνίες, σκέψη, είναι θετικό . Γύρω από την φωτιά ο καθένας θα σταθεί με τον τρόπο που του αρέσει και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτό. Υπάρχουν μόνο όρια που δεν πρέπει να υπερβεί κανείς αν θέλει απλά να ζεσταθεί κι όχι να καεί. Αυτά τα όρια αναζητούνται και στην φιλοσοφία των πραγμάτων.
      Για να σου αρνηθεί κάποιος κάτι θα πρέπει να του το ζητήσεις. Την ποίηση όμως δεν την ζητάμε... Την απλώνουμε στο χαρτί, στην ζωή κι επιτρέπουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας να την αγγίξουν.
      Όσο για την συγγνώμη τελείως περιττή. Με χαρά διαβάζω ότι έχεις διάθεση να γράψεις, τις σκέψεις σου , τα ερωτηματικά σου και μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα.
      Καλό απόγευμα εύχομαι!

      Διαγραφή
    8. Ιs Sallos
      ανέκαθεν το μπλόγκ ήταν ένας χώρος ανταλλαγής προβληματισμών και σκέψεων!Ευχάριστη η παρέμβαση!αλλά ουδενί λόγω το κάψιμο των πρωτολείων σας,ή της βιβλιοθήκης σας,δεν φαίνεται να είναι κολακευτικό για εσάς τον ίδιο.
      Προτείνω το λιφτιγκ είναι η άποψη σας..για μια 80άρα που επιθυμεί να φαίνεται μοιραία μετά την πλαστική 20χρονών!Βέβαια,προσπαθώντας να σώσει η ίδια το αίνιγμα..απαντάει η άγνωστη πλευρά του εαυτού μας.Και επιτρέψτε μου να πω πως εγώ δεν είπα ''προτείνω'' αν κάνετε έτσι μετάφραση τους στίχους του Ελύτη!!Χαρακτηρίζω ελαφρώς αποτυχημένο το παράδειγμαΈκανα απλά μια παράθεση του λόγου του.Με αφορμή αυτή την παράθεση λοιπόν,σας απαντώ.Η ομορφιά είναι οδός,αλλά δεν είναι η μόνη..αλλιώς θα ήταν κατακριτέα έργα βασισμένα σε βιώματα όπως..η εξορία,ο θάνατος,η προδοσία.Μιλάτε σαν ηθικολόγος για κάτι τόσο ρευστό και συγκεχυμένο αρκετές φορές όπως η ποίηση.Η ποίηση είναι μια πόρτα ανοιχτή.Όλοι καλοδεχούμενοι είμαστε.Ως προς τον γράφων..είναι σαν χειρουργός!αυτός κρατάει το μαχαίρι..Όλα λεπτές ισορροπίες είναι..και στο χέρι του είναι πως θα εξελιχθεί το έργο,πως θα χρησιμοποιήσει το αιχμηρό εργαλείο!Μπορεί η νεκροψία να αποδείξει πως ήταν και χειρουργός!Τώρα γι αυτούς που καταθέτουν χιλιάδες βιβλία..μην παίρνετε και όρκο πως γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους.Αυτό δεν είναι και δεν θα είναι απόδειξη ποτέ πως γνωρίζουν το εσωτερικό τους.Πλάνη είναι.Κανένας δεν βάφτισε τον εαυτό του ποιητή,ούτε στιχάκια.Αυτές οι κατηγοριοποιήσεις και οι ορισμοί που δίνονται και θα δοθούν είναι νάρκης του άλγους δοκιμές εν φαντασία και λόγω!τίποτα άλλο παρά βεβιασμένες γενικεύσεις και σοφίσματα..που απορρίπτονται όταν η ανάγνωση παύει να γίνεται ανάγνωση,όταν μπαίνει ο υποκειμενισμός και η κριτική!το αίνιγμα το βλέπω εγώ..μου αρέσουν τα αινίγματα,οι γρίφοι!ενεργοποιούν τη ν τάση για αμφισβήτηση,για απόρριψη,για αντίλογο και για έρευνα.
      Δεν θίχτηκα!το παράδοξο είναι ότι δεν είμαι υπέρ του Ελύτη και του στιλ γραψίματος του..αλλά όταν μιλάμε για ποίηση..αισθάνομαι πως χρέος μου είναι να προστατέψω το όνομα της.

      Διαγραφή
    9. στο πρώτο ήθελα να τονίσω αλλού!χειρούργος!***

      Διαγραφή
    10. Phantomas και Is Sallos
      Μου αρέσει πολύ αυτή η μικρή ένταση που δημιουργήσατε.
      Ενίοτε οι διαφωνίες είναι περισσότερο εποικοδομητικές από τις συμφωνίες. Αυτή η έλλειψη νωθρότητας κι η διάθεση εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λειτουργεί σαν αφαίμαξη στην μούχλα της καλοκαιρινής ζέστης και τονώνει.
      Phantomas- σωστά τόνισες την πρώτη φορά, το έχουμε ακούσει τόσες φορές λάθος που λογικό είναι να μπερδευόμαστε.(Εξαιρούνται και παροξύνονται τα κακόσημα κακούργος, πανούργος και ραδιούργος)

      Διαγραφή
    11. ναι!όντας άτομο που διακατέχεται από τάση περιέργειας!άνοιξα λεξικό!σωστά είχα τονίσει!..πλύση εγκεφάλου πάντα με τα λάθος πράγματα..γιατί όχι και με τα σωστά!?ακόμα δεν το έχω καταλάβει..

      Διαγραφή
  3. Αχ αυτά τα κορναρίσματα, πάνω στο καλύτερο κάθε φορά...

    Άμα δεν σηκωθείς να πας εσύ να γυρίσεις τον διακόπτη στο "on" τίποτα δεν γίνεται.
    Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, είναι να έχεις πληρώσει τη ΔΕΗ.

    Ωραίο το έργο που φέρει τον τίτλο "Κυπαρησία", αλλά ωραιότερο το μοντέλο!

    ΥΓ. Χθες οδήγησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να έχεις πληρώσει την δεη, τα χαράτσια και να μπορείς να βρεις και τον διακόπτη.
      Έχω κι άλλα έργα από άλλους φίλους που με κολακεύουν ίσως περισσότερο αλλά σ΄αυτό είμαι με τα πιτζαμάκια μου ενώ στα άλλα ακολουθώ το στυλ Εύα :) Μερσι για το κοπλιμέντο :)
      Το ότι οδήγησες σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση με ανησυχεί λίγο...
      Υ.Γ. τσάι μην πίνεις κιτρινίζει τα δόντια εν τέλει...

      Διαγραφή
    2. Φυσικά.
      Όλοι οι λογαριασμοί οφείλουν να είναι τακτοποιημένοι.
      Τον διακόπτη τον βρίσκει εύκολα κανείς γιατί τα μάτια συνηθίζουν στο σκοτάδι.

      Ε, ναι, καλά, ακόμα στην εποχή των καφέδων είμαι έτσι κι αλλιώς.
      Των κανονικών καφέδων.
      Αλλά πόσο ακόμα μπορούν να κιτρινίσουν τα δόντια μου;

      ΥΓ.Γενικώς το φαινόμενο είναι ανησυχητικό.
      Και όσο πάει χειροτερεύει.
      Οδήγησα και σήμερα!

      Διαγραφή
  4. μου αρέσει που διάλεξες ένα έργο που νομίζεις ότι δεν σε κολακεύει...αλλά είναι πάρα πολύ ωραίο και το έργο και εσύ!!!

    σκοτάδι/φως, το ένα συμπληρώνει το άλλο...σβήνει/ανάβει αλλά τι σημασία έχει ποιο υπερισχύει? την μια στιγμή το ένα, την άλλη το άλλο...ωραία είναι αναλόγως την ματιά, και του τι αναζητάς και του τι θέλεις πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ melissa lli αν κι η αλήθεια είναι ότι δεν το διάλεξα, με διάλεξε.
      Μήπως κι αυτό το "πραγματικά" που αναφέρεις είναι πραγματικά; Ρευστά είναι όλα, όπως ρευστοί είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Πραγματικοί σήμερα, αέρας αύριο...
      Σε χαιρετώ, να είσαι καλά :)

      Διαγραφή
  5. οι δικοί μου φόβοι δεν κατοικούν στα σκοτάδια!με καταδιώκουν παντού..όλα θολά,συγκεχυμένα!δεν ξέρω τι να σου πω..αυτό το κείμενο μ έχει στοιχειώσει..το διαβάζω μέρες,αλλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι φαντομάς είσαι παιδί μου; Εξαφανίσου κι εμφανίσου εκεί που δεν σε περιμένουν, κάνε τους να εκπλαγούν.
      Όσο για το στοίχειωμα, νομίζω είναι θέμα χρόνου. Όταν έρθει η στιγμή του θα ξεκλειδώσει...

      Διαγραφή
    2. μακάρι να μπορούσα να εμφανίζομαι..και να εξαφανίζομαι από τους φόβους της καρδιάς!!καταστρώνω σχέδια..όμως!σύντομα..

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα k.Mer. "Ρευστά είναι όλα"...
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασυζητητί... εδώ κοντεύουμε να ρευστοποιηθούμε κι εμείς οι ίδιοι, λόγω ζέστης :)

      Διαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν σε ανακουφίζει, αλλά το δίπολο "φως - σκια" δεν είναι παρά μια χυδαία διακύμανση του "τίποτα" .. όπως άλλωστε τα πάντα γύρω μας :)

    Moody's mood

    Kαλό σ/κ

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά τα πρωτόνια τα νετρόνια και της παναγιάς τα μάτια σε συνδυασμό με την ζέστη και το μη μαθηματικό μου μυαλό θα έλεγα ότι με ανακούφισαν διότι με θόλωσαν ολοσχερώς.
      Ευτυχώς η μουσική με επανέφερε. Δεν ξέρω γιατί αλλά το σαξόφωνο μου πάει καλύτερα το καλοκαίρι.
      Καλό σαββατοκύριακο και σε σας negentropist
      να περνάτε υπέροχα
      :)

      Διαγραφή
  8. Καλώς όρισες andrik :)
    Προσπαθώ να εγγραφώ κι εγώ στους αναγνώστες σου αλλά για άγνωστο λόγο κολλάει και με εμφανίζει χωρίς φωτογραφία.
    Θα δοκιμάσω ξανά τις επόμενες μέρες.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και καλό υπόλοιπο καλοκαίρι, με υγεία πάνω απ' όλα. Να είσαι καλά. Με καλόψυχους ανθρώπους, γύρω σου.

    --Κάπου εκεί ανάμεσα στα πολυάριθμα σωληνάρια χρώματος, δίπλα στους βαμβακερούς μουσαμάδες, στα καθαρά πινέλα , στα προσχέδια και στα κάρβουνα κάτι είχε χάσει... Κάτι απροσδιόριστο αλλά γνώριμο, κάτι, αλλά τι;--

    Ίσως τη θέληση για τη πραγματική ζωή. Θέλει δύναμη να ζεις σε μια πόλη χωρίς αγάπη. Είτε από ένα ταίρι, από συγγενείς, είτε από μια καλή συμπεριφορά, γειτόνων. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, και μου φαίνεται πως δεν θα υπάρξει πλέον, ανάπτυξη, στην Ελλάδα, ή στις ανθρώπινες σχέσεις.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεράσιμε Μηνά σε καλωσορίζω :)
      Αντί άλλων θα σε παραπέμψω έξι, εφτά αναρτήσεις πιο κάτω στον Τυφλό ψαρά, νομίζω θα σου αρέσει.
      Να είσαι καλά και να περνάς υπέροχα!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Απ' τον τυφλό ψαρά, κράτησα ορισμένες φράσεις: Οι ανθρώπινες ιστορίες μπορούν να εμπνεύσουν. Μέσα από αυτές γινόμαστε ο άλλος, μπαίνουμε στα παπούτσια κάποιου άλλου και κοιτάμε τη πραγματικότητα. / Ο άνθρωπος έχει απομακρυνθεί από την ουσία του ανθρώπου. --Νομίζω ότι αυτές οι δύο φράσεις, μας φέρνουν εμπρός στον εαυτό μας, Ότι βρισκόμαστε φορές σε θέση που δεν έχουμε παρατηρήσει, πόσο ευλογηθήκαμε. Ή αφού επιβιώνουμε ακόμη. --Να είσαι καλά, για την ποιότητα ζωής που προβάλλεις. Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο, K.Mer. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζωγραφικό έργο Ε. Προκοπίου με τίτλο "Κυπαρησία"110χ90

    πέραν του κειμένου!!! ο πίνακας με συγκίνησε ιδιαίτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εμένα όταν μου το ανακοίνωσαν...διότι δεν πόζαρα, έγινε από φωτογραφία που τραβήχτηκε κρυφά.
      :)

      Διαγραφή